Palkkatyössä kylältä käy14 henkilöä, lähinnä Kärsämäellä ja naapurikunnissa.

Yrityksiä kylällä on neljä:

Maatalous:

Sydänmaankylän viljelyalueeseen kuuluu n. 650 ha peltoa. Kylän pienin viljely pinta-ala on 6,5 ha, suurimmalla viljelyalalla on kokoa n. 165 ha. Tilakoko vastaa Kärsämäen kunnan tilojen keskikokoa, kolmea maatilaa viljellään luomutuotannon mukaisin menetelmin.

Viljelijät tekevät keskenään yhteistyötä - kylällä on useita erilaisia, eri tilojen yhteisiä koneita. Sydänmaankylän maatalous keskittyy maidon- ja naudanlihantuotantoon. Sydänmaankylällä tuotetaan sekä luomumaitoa, että tavanomaisesti tuotettua maitoa.

Lypsykarjarotuisten lihaeläinten lisäksi kylällä kasvatetaan myös sekä tavanomaisen tuotannon mukaisesti kasvatettua lihakarjaa että luomueläiminä Highland Cattle -karjaa. Katso tilan kotisivuilta: www.omamaatila.fi. Kylällä tuotettua lihaa myydään luomu/lähilihana Sydänmaankylällä.

Kylällä on 11 maanviljelijää. Kylän viljelijöiden keski-ikä on n. 49 vuotta, vanhin viljelijä 61-vuotias ja nuorin 34-vuotias.

Sydänmaankylässä on 7 toimivaa maatilaa. Kylässä on 28 asuttua taloutta, joten maataloutta harjoitetaan 36% asutuista tiloista.

 

Eläkeläisiä kylällä asuu 20.

Koululaisia kylällä asuu 12

Opiskelijoita kylällä asuu 8