Metsästysaiheisia reseptejä - kokeile vapaasti!

Julkaisemme tällä sivulla uusia valmiiksi kokeiltuja ja hyviksi todettuja reseptejä.

Hirven sisäfile muurikassaeseptejä

Hirven file muurikalla

600g hirven filettä, suikaloituna

oliiviöljyä

voita

10 herkkusientä viipaleina

 2 keltasipulia hienoksi hakattuna

1 nippu vihreää parsaa kuorittuna ja pilkottuna

6  kuivattua viikunaa hienoksi pilkottuna

4 dl kermaa

8 cl viskiä (  ei savun makuista )

suolaa, pippuria

Laita pannu kuumeneen,
tosi kuumaksi.
Lämmitä öljy ja voi, paista liha nopeasti,
lisää sienet, sipuli, parsa ja viikunat.
Liekitä viskillä, laita suola ja pippuri.
Lisää kerma,  keitä kasaan.
Tarjoa riisin, leivän tai
keitetyn perunan kanssa

Bataatti laatikko

8 Annosta

1 kg bataattia

2 dl ruokakermaa

1 dl korppujauhoja

½ dl siirappia

1 kpl munaa

2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl inkivääriä

Pinnalle

2 rkl korppujauhoa

2 rkl voita

Highlander kastike

Highlander kastike

260g highlanderin paahtopaistia     ( 2 annosta)

200g murskattua tomaattia

½ valkosipulinkynsi

½ lihaliemikuutio

½ tl inkivääriä

½ tl curry

Suolaa

Mustapippuria

Leikkaa liha pieniksikuutioiksi ja ruskista,lisää muut ainekset,hauduta kypsäksi.

Tarjoa vaikka muussin kera

 

Highlander pata

HIGHLANDER PATA

170g pekonia ,ruskistettuna
2 isoa porkkanaa,pilkottuna 2-3cm pätkiin
1 sipuli ,pilkottuna
4-6 valkosipulin kynttä ,pilkottuna
n.600gr highlander paistia kuutioina,ruskistettuna
n.3dl vettä
mustapippuria
persiljaa
timjamia
lihaliemikuutio
3rkl tomattipyrettä
3dl punaviiniä
herkkusieniä purkki liemineen
haudutetaan uunissa n.2-3 tuntia

Ruskista pekoni ja liha,mätä loput ainekset pataan ja pistä uuniin.
Tarjoa vaikka muusin kera.
Varo ettei kieli mene ruuan mukana!

Ruokajuomaksi punaviini:Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet Sauvingnon

Highlander porter paisti

Highlander porter paisti

Highlanderin lihaa 600-700 g

1 pullo tummaa olutta

1 dl mustaviinimarjamehua

1 dl soijaa

2 valkosipulin kynttä

2 lihaliemikuutiota

5 mustapippuria

4 katajanmarjaa

½ tl tinjamia

 

2,5 dl kermaa

vehnäjauhoja suurustamiseen

Ruskista liha,lisää muut ainekset,keitä 2 tuntia.

Kaada liemi siivilänläpi,lisää kermaa 2,5 dl + jauhoja suurustamiseen.

Leikkaa liha viiipaileiksi ja kaada kastike päälle.Tarjoa vaikka lohkoperunoiden ja uuni kasvisten kanssa.

Hirven file muurikalla

Hirven file muurikalla

600g hirven filettä, suikaloituna

oliiviöljyä

voita

10 herkkusientä viipaleina

2 keltasipulia hienoksi hakattuna

1 nippu vihreää parsaa kuorittuna ja pilkottuna

6  kuivattua viikunaa hienoksi pilkottuna

4 dl kermaa

8 cl viskiä (  ei savun makuista )

suolaa, pippuria

Laita pannu kuumeneen, tosi kuumaksi. Lämmitä öljy ja voi, paista liha nopeasti, lisää sienet, sipuli, parsa ja viikunat. Liekitä viskillä, laita suola ja pippuri. Lisää kerma,  keitä kasaan.Tarjoa riisin, leivän tai keitetyn perunan kanssa

Hirvenliha kastike ( heleppo)

Lihakastike  ( hirvi )
1 kg hirvenlihaa
3 dl kuohukermaa
2 purk.ranskankermaa
1 dl soijaa
1 tl sambal oelek ( chili pasta)



Ohje : Leikkaa lihat ohuiksi lastuiksi ( käristys mallilla ) Sekota aineet ja kaada lihojen päälle.Tee niin iso annos kastiketta,että lihat peittyy.
Uuniin 175* noin 1 ½ tuntia,tarkista kypsyys.

Hirvimakkara

2,5 kg hirvenjauhelihaa

250 g pekonia

½ rkl valkosipulijauhetta

½ rkl pippuriseosta

½ tl cajun maustetta

1 rkl aromisuolaa

½ rkl hienoasuolaa

½ kourallista juustoraastetta

4 dl maitoa

1/4 dl perunajauhoa

 

Jauha liha ja pekoni, sekoita yleiskoneella loput ainekset massaan-Pursota makkarapursottimella sian suoleen. Kypsennä vesi hauteessa  uunipellillä ( vettä noin 5mm paksusti) 180 asteessa 35 min.

Hirvipannari

Raaka-aineet ( 12 annosta)

500g hirvenjauhelihaa

1 prk kermaviiliä

1 pss sipulikeitto aineksia

8dl täysmaitoa

3 kpl kananmunia

4 dl vehnäjauhoja

1-2 dl juustoraastetta

½ punaista paprikaa

½ dl persiljaa

ripaus suolaa ja mustapippuria,voita paistamiseen

Ohje:

Laita uuni 225 astetta ja ritilä keskitasolle.Ruskista jauheliha voissa.Jauhelihan ruskistuessa sekoita maito ja kananmunat,lisää vehnäjauhot ja ripaus suolaa.Siirrä jauheliha levyltä syrjään,lisää siihen sipulikeitto,kermaviili ja pippuria ripaus,sekota. Anna vetäytyä hetki.Lisää joukkooon paprika hienonnettuna ja persilja jos siitä tykkäät.Levitä jauhelihamassa tasaisesti leivinpaperin päälle pellille.Kaada päälle taikina,lisää juustoraastetta maun mukaan pintaan ja paista 30 min.

Hirvittävän hyvää hirvestä

Hirvittävän hyvää hirvestä

800g hirvenlihaa kuutioina

 

Marinadi:

3 dl punaviiniä

1 dl öljyä

2 punasipulia renkaina

½ purjo siliputtuna

6 valkopippuria

15 katajanmarjaa

1 laakerinlehti

 

Kastike:

1 dl vettä

2 rkl soijaa

100 g sinihomejuustoa

2 rkl mustaherukkahyytelöä

2 dl kermaa

(1-2 rkl vehnäjauhoa)

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään kannelliseen astiaan.Laita lihakuutiot marinadiin n. 1 vuorokaudeksi.Valuta ylimääräinen marinadi pois lihoista ja paista lihat pannulla.Hauduta lihat kypsiksi pienessä määrässä nestettä kattilassa.Siivilöi marinadi kypsien lihojen sekaan kattilaan.Valmista kastike lisäämällä 1dl kuumaa vettä lihojen sekaan.Mausta soijalla,sinihomejuustolla,sekä mustaherukkahyytelöllä.Hauduta hetki kannenalla.Lisää kerma sekoita kylmään veteen vehnäjauhot,mikäli kastike ei ole tarpeeksi sakeaa.